Csirkemelles-zöldséges bulgur
Ma kétféle ételt főztem az egyik étel a tejszínes-sonkás házi gnocchi a másik pedig a csirkemelles-zöldséges bulgur volt. Az ötletet a nők lapja konyha júniusi számából vettem. Mivel mostanában azt mondják a szakértők, hogy a máj nem egészséges (az állat ott szűri ki a méreganyagokat), ezért csirkemellet raktam bele.
Csirkemelles-zöldséges bulgur
Hozzávalók:
- 350 g bulgur
- olaj
- só, bors, majoranna
- 1 db cukkini
- 1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika
- 1 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db konzerv sűrített paradicsompüré
- 50 dkg csirkemellfilé
1. A bulgurt olajon kicsit átmelegítettem, majd 2x annyi vízzel felöntöttem és lassú lángon fedő alatt megfőztem.
2. A vöröshagymát apróra vágtam és megdinszteltem, majd hozzáadtam az apróra vágott csirkemellett sóztam, borsoztam, majorannával ízesítettem és fehéredésig pirítottam.
3. A megmosott apró kockára vágott zöldségeket és a paradicsompürét hozzáadtam majd hagytam párolódni. Amikor a zöldségek ropogósra párolódtak hozzáadtam a bulgurt és jól összekevertem, majd 1-2 percig magas lángon pirítottam.
Jó étvágyat! Olyan finom lett, hogy bekerült a családi szakácskönyvbe!