Gesztenyés-barackos börgrés süti
Szintén a nöklapj konyhájából vettem a receptet. A férjem imádja a gesztenyét szóval neki akartam valami gyors sütivel kedvezni.
Gesztenyés-barackos bögrés süti
A recepthez 2 dl-es bögre szükséges.
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 és egyharmad bögre tej
- 1 kiskanál holland kakaópor
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 2 tojás
- fél zacskó sütőpor
- csipet só
- vaj
- 3-4 őszibarack
- baracklekvár
1. A gesztenyemasszát lereszeltem, hozzáadtam a harmad bögre tejet és a kakaóport, majd összekevertem.
2. A tésztához összekevertem a maradék egy bögre tejet, a lisztet, a cukrot (én nyirfacukrot használtam), az olajat, a tojást, a sütőport és a sót. Majd kettészedtem a tésztát és az egyik feléhez hozzáadtam a gesztenyés egyveleget.
3. Egy piteformát kivajaztam és beliszteztem, majd először a sima tésztát öntöttem bele, aztán ennek a közepébe pedig a gesztenyést részt.
4. A tetejét kiraktam házi barackbefőttel és 180 fokon 20 percig, majd 160 fokon 15-20 percig sütöttem. Amikor kész (tűpróba alapján) házi baracklekvárral kentem meg a tetejét!
Nagyon finom lett állítólag:)