Gesztenyés-barackos börgrés süti

Szintén a nöklapj konyhájából vettem a receptet. A férjem imádja a gesztenyét szóval neki akartam valami gyors sütivel kedvezni.

Gesztenyés-barackos bögrés süti

A recepthez 2 dl-es bögre szükséges.

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 és egyharmad bögre tej
  • 1 kiskanál holland kakaópor
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 2 tojás
  • fél zacskó sütőpor
  • csipet só
  • vaj
  • 3-4 őszibarack
  • baracklekvár

1. A gesztenyemasszát lereszeltem, hozzáadtam a harmad bögre tejet és a kakaóport, majd összekevertem.

2. A tésztához összekevertem a maradék egy bögre tejet, a lisztet, a cukrot (én nyirfacukrot használtam), az olajat, a tojást, a sütőport és a sót. Majd kettészedtem a tésztát és az egyik feléhez hozzáadtam a gesztenyés egyveleget.

3. Egy piteformát kivajaztam és beliszteztem, majd először a sima tésztát öntöttem bele, aztán ennek a közepébe pedig a gesztenyést részt.

4. A tetejét kiraktam házi barackbefőttel és 180 fokon 20 percig, majd 160 fokon 15-20 percig sütöttem. Amikor kész (tűpróba alapján) házi baracklekvárral kentem meg a tetejét!

DSC_1538.JPG

Nagyon finom lett állítólag:)