Sütőtökös-csirkés lasagne

Az ötletet ismét a nőklapja konyhája című újságból vettem, nagyon szeretm ezt a lapot, mert mindíg a szezonnak megfelelő ezáltal változatos ételeket mutatnak be így egy kicsit érdekessé lehet tenni a megszokott hétköznapi étkezéseket.

Sütőtökös-csirkés lasagne

Hozzávalók:

  • 60-80 dkg sült tökhús (2 kg-os tökből lesz annyi kb.)
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomag lasagne tésztalap
  • 1 l tej, 10 dkg liszt
  • só, szárított bazsalikom, őrölt szerecsendió
  • fél kávéskanál gyömbérpor
  • trappista sajt a tetejére
  • olaj

1. A félbevágott, kimagozott  tököt 180 fokos sütőben puhára sütöttem, majd a húsát kikapartam és hozzákevertem a gyömbérport és sót.

2. A csirkét 1x1 cm-es kockákra vágtam, megsóztam és kevés olajon megpirítottam.

3. A lisztet olajon addig pirítottam amíg még nem színeződik el, majd hozzáadtam az őrölt szerecsendiót, a szárított bazsalikumot és felöntöttem a tejjel. Ezt a keveréket simára kevertem, majd jól összeforraltam ez lett a mártás.

4. A tepsi aljára tettem egy kis mártást, majd egy sor tésztalapot, a csirkehúsit, megint egy sor mártás egy sor tésztalap, a sütőtök, majd megint egy sor tésztalap és egy sor mártás. A tetejére trapista sajtot reszeltem és 150 fokos sütőben 50 percig sütöttem.

DSC_1541.JPG

A receptet azoknak is ajánlom akik a sütőtököt nem szeretik, mert abszolút nem dominál az íze és nagyon egészséges!

Jó étvágyat!