Sütőtökös-csirkés lasagne
Az ötletet ismét a nőklapja konyhája című újságból vettem, nagyon szeretm ezt a lapot, mert mindíg a szezonnak megfelelő ezáltal változatos ételeket mutatnak be így egy kicsit érdekessé lehet tenni a megszokott hétköznapi étkezéseket.
Sütőtökös-csirkés lasagne
Hozzávalók:
- 60-80 dkg sült tökhús (2 kg-os tökből lesz annyi kb.)
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 csomag lasagne tésztalap
- 1 l tej, 10 dkg liszt
- só, szárított bazsalikom, őrölt szerecsendió
- fél kávéskanál gyömbérpor
- trappista sajt a tetejére
- olaj
1. A félbevágott, kimagozott tököt 180 fokos sütőben puhára sütöttem, majd a húsát kikapartam és hozzákevertem a gyömbérport és sót.
2. A csirkét 1x1 cm-es kockákra vágtam, megsóztam és kevés olajon megpirítottam.
3. A lisztet olajon addig pirítottam amíg még nem színeződik el, majd hozzáadtam az őrölt szerecsendiót, a szárított bazsalikumot és felöntöttem a tejjel. Ezt a keveréket simára kevertem, majd jól összeforraltam ez lett a mártás.
4. A tepsi aljára tettem egy kis mártást, majd egy sor tésztalapot, a csirkehúsit, megint egy sor mártás egy sor tésztalap, a sütőtök, majd megint egy sor tésztalap és egy sor mártás. A tetejére trapista sajtot reszeltem és 150 fokos sütőben 50 percig sütöttem.
A receptet azoknak is ajánlom akik a sütőtököt nem szeretik, mert abszolút nem dominál az íze és nagyon egészséges!
Jó étvágyat!